onsdag 21 april 2010

Riga

Då har vi äntligen besökt Riga.

Man skulle kunna tro att Linnéa är en flygvan liten krabat. På vägen dit var hon väldigt nyfiken på alla knappar och broschyrer som fanns på planet. Och hon hade sååå lust att dra mannen framför oss i håret. Hon fick sin förmiddags gröt och knaprade x-antal majskrokar. Sen var vi framme.

Människor har så bråttom, dom skall vara först hela tiden. Men lönar det sig alltid?? Det började redan på flygbussen från parkeringen på Gardemoen. Folk drängdes på bussen för att sedan vara först ut, ingen hänsynt till att man har barnvagn. Den snubblar dom gärna över. Därefter sprang dom för att komma först till incheckningen, vilket medförde till att de fick vänta längre på att gå på planet. När bordingen började startade hysterin igen...Först på. Extra väntan på att alla skall sätta sig och planet skall lyfta. Först av för att slutligen få stå först vid bagagebandet där deras väskor kommer sist...Ha!

När vi kom fram blev vi hämtade av svärföräldrarna, för att ta oss vidare till ett stort shoppingcenter för att äta lunch. Dom hade riktigt god mat i Riga!

Det blev långa promenader för att se staden, som hade stor kontrast mellan fattiga och rika.
Vissa hus var fallfärdiga medans andra var fint i ordning.

Dom har fantastiska, långa stränder. Men det var inte så fint väder när vi var där. Det blåste och var kallt så vi fick bara se en del av dem.

Vi besökte ockupations museumet, och en stor katolsk kyrka där vakten erbjöd sig att vara barnvakt då vi inte fick köra in med vagnen. Det tackade vi snällt nej till!

Jag har missat en massa, men vi gjorde så mycket och fick massa intryck så kan inte komma ihåg allt. Det får bli ett besök till i sommar.

Vi åkte tidigt hem på måndagsmorgonen. Linnéa somnade i mitt knä redan innan planet lyfte, och vi fick väcka henne när vi skulle gå av. Det var skönt för då kunde mor och far få vila en stund också...
Tyvärr fick vi ingen bra bilder men här får ni ett par iaf...


På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar